HOMOKMÉGY KODOKAN JUDO SPORTEGYESÜLET

Aki szeretné támogatni az adója 1%-val a Homokmégyi Judokákat, egyesületünk felé megteheti Adószám: 18596148-1-03, Bankszámlaszám: Fókusz Takarékszövetkezet 51400037-10005178

Homokmégyen a Kodokan Judo Sportegyesületnél 2016. április 23-24-én vendégeskedett japán judo edző Yasuhiro Awano sensei  és felesége   Sachi Hayakawa.  Yasuhiro Awano  73 kg-ban  2013 évig  versenyzett. A 2010-es tokiói világbajnokságon bronzérmet szerzett, Grand Slam- és Grand Prix-versenyeken három ezüstöt és öt bronzérmet gyűjtött,  japán bajnokságot is nyert. Magyarországon már volt  2011-ben itt versenyezett, edzőként 2015-ben tért vissza Magyarországra. Jelenleg a Paksi Atomerőmű SE-nél utánpótlás- és a felnőtt versenyzők tanításába segít. De a hétvégén hozzánk Homokmégy Kodokan Judo SE- hez is ellátogatott Atomerőmű SE hozzájárulásával. A judokánik tanulhattak tőle a hétvégén 3 edzés keretében.

A szombati nap folyamán Markó Ferenc meghívására megálltunk Kalocsa-Foktő közötti  Foka Motocross pályánál, mivel ott cross motorok versenyeztek. Majd meglátogattuk a Kalocsai Porcelán Manufaktúrát Kárász Csaba Jóvoltából. Ezt követően a Homokmégyi Forrás Zarándok háznál elfoglalták szállásukat, majd edzés következett. Az edzésen részt vettek barátain  Hartai Judokák, valamint Kalocsai Kyokushin Karatékák Szűcs Zsolt V. dan Shihan vezetésével. Az esti órákban a résztvevőket megvendégeltük egy kis  gulyással Vargaczné Gubány Ágota és Harangozó Attila remekül sikerült ételével.  Másnap edzés, majd Homokmégyen sajtkóstolás Kárpi Lajosék sajtházánál.  Délután Homokmégyi Szent Adalbert Templom felújított  freskói megcsodálása következett. Este a búcsú edzés következett, utána  irányt vettük Yasuhiroék Paksi szállására .

A nyelvi különbségek miatt segítségünkre volt Hargitai Réka kalocsai lakos, aki japánul kiválóan megértette magát a vendégeinkkel és így mi is tudtunk velük társalogni. Yasuhiro elmondta, hogy a legnagyobb különbség a két ország dzsúdója között az, hogy Magyarországon a klubokban folyik a képzés, Japánban pedig az iskolákban. Amíg itt valaki nem vált klubot, ugyanaz az edzője. Nálunk, ha átmegy tanulni egy új iskolába, másik edzője is lesz.

 Homokmégyen az volt a benyomása, hogy az emberek vidámak és nagyon kedvesek. Az ételek a gulyás, sajt nagyon finom volt, és nagyon jól érezték magukat a feleségével.

 

 

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 81
Tegnapi: 62
Heti: 571
Havi: 1 184
Össz.: 280 912

Látogatottság növelés
Oldal: Yasuhiro Awano mester Homokmégyen 2016.04.23-24
HOMOKMÉGY KODOKAN JUDO SPORTEGYESÜLET - © 2008 - 2018 - homokmegyjudo.hupont.hu

A HuPont.hu weblapszerkesztő. A honlapkészítés nem jelent akadályt: Honlapkészítés

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Laptop 1 Ft-ért? Regisztrálj most! - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »